Velge Riktig Vinterdekk

piggdekk

Når det gjelder vinterdekk, tillater de fleste land både piggdekk og piggfrie dekk, så du må gjøre det beste valget for deg og din bil. I Europa er det bare Tyskland og Polen som har forbudt bruk av piggdekk. Dette betyr at alle de andre landene kan bruke piggdekk. Den eneste utfordringen er for sjåfører som kan besøke eller kjøre gjennom Tyskland eller Polen i vintersesongen. Dette gir problemer for de nordiske landene som kanskje vil kjøre ned til Alpene for å gå på ski om vinteren. De får ikke komme inn i Tyskland med piggdekk og må bytte dekk før de forlater eller kommer inn i Tyskland.

I dag er det mindre grunn til å velge piggdekk siden det har vært mange fremskritt innen piggfrie dekk. Selv om piggdekk gir det beste innen trekkraft på is, er det faktisk ikke så mange dager i løpet av året som vil kreve pigger. Med nye fremskritt innen piggfrie dekk som Nokian Hakkapeliitta R3 piggfrie dekk, er grepet og trekkraften det samme som et piggdekk. Det er derfor ikke noe reelt behov for å velge piggdekk, spesielt hvis du planlegger å kjøre bil eller besøke verken Tyskland eller Polen.

Nokian Hakkapeliitta R3 piggfrie dekker de mest avanserte piggfrie dekkene på markedet og har vunnet flere priser. Disse dekkene fungerer like bra på tørre, våte, snødekte og isete overflater. Med sin toppmoderne gummiforbindelse som inneholder mikroskopiske krystallignende partikler som er diamantruve. Disse krystallene fungerer som innebygde pigger når de tar tak i kjøreflaten takket være de skarpe og tøffe grepkantene. Dette Nokian “Cryo Crystal Concept” hjelper til med å optimalisere dekkets tverrgående og langsgående grep. Den spesielle slitebanen som er spesielt utviklet for piggfrie dekk. Denne Cryo-Silane-baserte vinterkiselsyreforbindelsen fungerer trygt i et bredt temperaturområde. Forbindelsen gir dekket eksepsjonelt grep på is, snø og våte underlag mens den gjenstår slitestyrke. I tillegg til den spesielle gummiblandingen, er mønsteret spesielt designet for å gi maksimalt grep og trekkraft med grepskloer og skråklør som gir ekstra sikkerhet i krevende situasjoner. Disse dekkene anbefales også for bruk på elbiler og hybrider.

Hvis du vil bruke piggdekk, er Nokian Hakkapeliitta 9 topp moderne piggdekk, med dobbel piggteknologi. Nokian Hakkapeliitta 9 anbefales også til elbiler og hybrider. Med disse dekkene har du best grep på både snø og is, slik at du kan kjøre trygt under vinterforhold. For land som har lang vinter og hvor du har områder med veldig isete forhold, kan dette være det beste alternativet.

Noen av de andre fordelene ved å ha investert i høykvalitets vinterdekk er forbedret bremsing, trekkraft og sikkerhet. Vinterdekkene stopper mye raskere enn enten sommerdekk eller allværsdekk. Vinterdekk generelt er laget av spesielle gummiblandinger laget for å tåle temperaturer godt under frysepunktet, og deres unike mønsterdesign er ment å brukes på is, snø og slaps.

For mer informasjon om piggfrie dekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/

Steffy Alen

Steffy Alen