Syksyinen Sade Voi Aiheuttaa Ongelmia Ajon Aikana

KaÌytaÌ renkaita, jotka kestaÌvaÌt voimakasta syksyn sadetta

Sinun on syytä varmistaa, että kesärenkaasi ovat hyvässä kunnossa vähentääksesi vesiliirron riskiä syksyn aikana. Syksy tunnetaan kauniista väreistään, mutta myös siitä, että talvi lähestyy ja sää on epävakaampi. Kesän jälkeinen ajanjakso kuitenkin ennen kuin on aika vaihtaa talvirenkaita, jolloin sää voi olla erittäin märkä ja kylmä, pimeys vaikuttaa myös haastaviin ajo-olosuhteisiin. Näissä olosuhteissa sinulla on oltava korkealaatuiset renkaat, jotka selviytyvät näistä olosuhteista.

Kun lähdet tien päälle syksyn aikana, on tärkeää pysyä turvassa ja varmistaa, että renkaasi ovat hyvässä kunnossa. Vesiliirron vaara on todellinen syksyn aikana, kun odottamattomat ukonilmat ja sadekuurot ovat osa ennustetta useimmilla alueilla. Paras suoja vesiliirtoa vastaan on sarja korkealaatuisia renkaita, jotka ovat hyvässä kunnossa, asianmukainen kulutuspinnan syvyys ja oikea ilmanpaine. Niiden olisi pitänyt sisällyttää myös kulutuspintaan joitain uusimmista rengasteknologioista vesiliirtoon liittyvien riskien estämiseksi.

Vesiliirto on ilmiö, jossa ajoneuvon rengas nousee ohuelle vesipinnalle ja menettää kontaktin tienpintaan, mikä johtaa hallinnan menettämiseen. Valmistajat ovat aina keksimässä uutta tekniikkaa auttamaan sellaisissa asioissa kuten vesiliirrossa. Useimmissa renkaissa on tämä tekniikka, mutta edes hyvällä renkaalla et voi täysin poistaa riskiä. Siksi on tärkeää tietää, mitä tehdä, kun auto joutuu vesiliirtoon. Paras tapa, jos joudut vesiliirtoon, on pitää auto suorana ja ottaa jalka pois kaasulta ja kun vauhti hidastuu tuntuma ja auton hallinta palautuu. Välttääksesi vesiliirtoa, katso eteenpäin ja vältä suuria vesilammikoita ja pienennä nopeutta sateisissa olosuhteissa.

Uuden laadukkaan renkaan käyttö, jolla on riittävä rengaspaine, on tärkeää. Renkaat, kuten jotkut jokakelin renkaat, käyttävät kiillotettuja uria vesiliirron estämiseksi ja ovat siksi erinomainen valinta käytettäväksi kesällä, syksyllä tai jopa talvella. Kiillotettu ja liukas pääura mahdollistaa veden virtauksen helposti ja tehokkaasti. Tämä yhdessä pääura-aukkojen avoimen mallin kanssa, lisää siten urien tilavuutta, auttavat suojaamaan vesiliirtoa. Jotkut renkaat on varustettu jopa vesiliirron osoittimella, joka sijaitsee keskimmäisellä uralla. Vesiliirron näyttävä tippa katoaa, kun uran syvyys on alle 4 mm ja tiedät että on aika vaihtaa uudet renkaat.

Syy kulutuspinnan syvyyteen on niin tärkeä, että kun nopeus kasvaa ja kulutuspinnan syvyys vähenee renkaan kosketuspinta tiehen vähenee dramaattisesti. Tämä tarkoittaa, että renkaiden märkäpito ja vesiliirto-ominaisuudet huononevat ja vesiliirtoon liittyvä riski kasvaa. Lisäksi jarrutusmatka on pidempi ja auto liukuu helpommin. Vesiliirto ei koske vain vettä, sillä se voi tapahtua myös sohjolla. Liirto tapahtuu, kun lumi alkaa sulaa ja jättää tien varrelle lumen ja veden seoksen.

Lisätietoja renkailsta, jotka estävät vesiliirtoa, käy osoitteessa www.nokianrenkaat.fi

Steffy Alen

Steffy Alen